Orzechowy torcik

Biszkopt orzechowy:
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy żółtka, mąkę, orzechy i bułkę tartą, proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy i pieczemy w tortownicy o średnicy 24 centymetrów do 30 minut w 180 stopniach.

Biszkopt ciemny:
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dodajemy żółtka, kakao, olej ocet proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy i pieczemy w formie 25/36 do 30 minut w 180 stopniach. Studzimy i przekrawamy na pół.
Masa kawowa:
Masło ucieramy z kawą rozpuszczalną, cukrem pudrem i alkoholem.

Przełożenie ciasta:
Biszkopt ciemny- masa kawowa- biszkopt orzechowy- masa kawowa- biszkopt ciemny- lekko smarujemy masą posypujemy dowolnie posypką, boki dekorujemy waflowymi rurkami