Orzechowe naleśniki

0
(0)

Orzechowe naleśniki

Słodka przekąska zarówno na śniadanie jak i deser dla każdego łasucha!

Czas przygotowania: 45 minut

Ilość porcji: 4

Składniki:

Ciasto:

  • 20dag mąki
  • 2 jaja
  • 2 szklanki mleka
  • 50ml rumu
  • Szczypta soli
  • Olej do smażenia

 

Nadzienie:

  • 10dag orzechów włoskich
  • 3-4 łyżki migdałów
  • 2 łyżki rodzynek
  • 7 łyżek cukru pudru
  • 2 łyżki dżemu morelowego
  • 2 łyżki słodkiej śmietany
  • Sól
  • Polewa czekoladowa

 

Przygotowanie:

Ciasto:

Połącz wszystkie składniki ciasta naleśnikowego, wymieszaj na gładką masę i odstaw na ok. 30 minut. Przed smażeniem ponownie wymieszaj masę. Usmaż naleśniki.

Posiekaj drobno orzechy i migdały, następnie utrzyj je z dżemem, śmietaną i cukrem pudrem. Do masy dodaj rodzynki i rum. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Naleśniki posmaruj masą, zawiń w rulon i polej polewą czekoladową.

SMACZNEGO!!!

 

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0