Mus jabłkowy z szybkowaru
Pyszny mus można dodawać do wypieków, gofrów, kaszy manny lub podać ze słodką bitą śmietaną.
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki:
- 2 jabłka
- 200 g cukru
Przygotowanie:
Jabłka należy obrać z łupki, usunąć gniazda nasienne i pokroić przynajmniej na ćwiartki. W tym czasie gotujemy w szybkowarze 200 ml wody, dodajemy cukier i wsypujemy jabłka. Gotujemy w szybkowarze na największym ogniu, a gdy powstanie syrop, zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze tylko minutę. Następnie szybkowar zdejmujemy z ognia i zostawiamy do ostudzenia. Mus podajemy na zimno ze słodką śmietanką lub jako dodatek do ciast.
I constantly spent my half an hour to read this web site’s
articles or reviews every day along with a mug of coffee.
Very nice article, totally what I wanted to find.
You’ve made some decent points there. I checked on the net for additional information about the issue
and found most people will go along with your views on this site.