Machewkowe z kremem

0
(0)

1.
Marchewkę obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Orzechy zmielić. Białka ubić na sztywna pianę ze szczyptą soli. Żółtak ubić na puch z cukrem pudrem, dodać marchewkę , orzechy mąkę, cynamon i proszek do pieczenia. Wymieszać, na końcu połączyć z pianą z białek. Ja ciasto upiekłam w trzech foremkach do tartaletek o średnicy 13 cm, ale może użyć jeden większej blaszki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.
2.
Orzechy do kremu zmielić. Mleko z cukrem zagotować, dodać orzechy i smażyć jeszcze 2-3 minuty. Wystudzić. Masło utrzeć na puch, połączyć z orzechami. Krem wyłożyć na ciasto. Udekorować połówkami orzechów. Smacznego 🙂

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0