Lekkie ciasto kawowe

0
(0)

1.
Z podanych składników przygotowujemy biszkopt i pieczemy 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na blaszce 35×20 cm. Wystudzony biszkopt przekrawamy na pół.
2.
Żelatynę zalewamy mlekiem, a kiedy napęcznieje rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Budyń przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu (do gotującego mleka dodajemy kawę). Gorący budyń miksujemy z ciepłą żelatyną. Studzimy. Śmietanę miksujemy na puch z dodatkiem cukry pudru i łączymy z budyniem.
3.
Biszkopta nasączamy i przekładamy kremem. 2 łyżki odłożyłam i udekorowałam wierz, który posypałam startymi orzechami, ale można do tego wykorzystać polewę. Ciasto chłodzimy w lodówce co najmniej kilka godzin. Smacznego 🙂

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0