Śledzie z jabłkiem, porem i bakaliami
Dodaj prostej przystawce nieco oryginalności! Śledzie nie muszą być nudną przystawką. Sprawdź jak można je uszlachetnić!
Czas przygotowania: 5 minut
Ilość porcji: 8
Składniki:
- 8 filetów śledziowych oleju
- Biały kawałek pora
- Słodkie jabłko
- Sok z połowy cytryny
- 2 łyżki grubo pokrojonych blanszowanych migdałów
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki śmietany 18 proc.
- Szczypta cukru
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
Odsącz śledzie i pokrój je na kawałki.
Jabłko pokrój na kawałki i skrop je sokiem z cytryny.
Por pokrój na cienkie plasterki. Majonez wymieszaj ze śmietaną , dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Śledzie wymieszaj z migdałami, jabłkami i porem.
Wszystkie składniki polej sosem.
Przed podaniem schłódź.
SMACZNEGO!!!