Śledzie z jabłkiem, porem i bakaliami

0
(0)

Śledzie z jabłkiem, porem i bakaliami
Dodaj prostej przystawce nieco oryginalności! Śledzie nie muszą być nudną przystawką. Sprawdź jak można je uszlachetnić!

Czas przygotowania: 5 minut

Ilość porcji: 8

Składniki:

  • 8 filetów śledziowych oleju
  • Biały kawałek pora
  • Słodkie jabłko
  • Sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki grubo pokrojonych blanszowanych migdałów
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki śmietany 18 proc.
  • Szczypta cukru
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Odsącz śledzie i pokrój je na kawałki.

Jabłko pokrój na kawałki i skrop je sokiem z cytryny.

Por pokrój na cienkie plasterki. Majonez wymieszaj ze śmietaną , dopraw solą, pieprzem i cukrem.

Śledzie wymieszaj z migdałami, jabłkami i porem.

Wszystkie składniki polej sosem.

Przed podaniem schłódź.

SMACZNEGO!!!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0