Krewetki kokosowe

0
(0)

Krewetki kokosowe

Prosty przepis na królewską przystawkę o typowym tajskim smaku. Ciekawe połączenie krewetek tygrysich z kokosową panierką. W sam raz na ząb!

Czas przygotowania: 50 minut

Ilość porcji: od 6 do 12

Składniki:

  • 36 krewetek tygrysich (mrożone)
  • 2/3 szklanki wiórków kokosowych
  • Białko z 2 jaj
  • 1/2l oleju
  • Patyczki do szaszłyków

 

Przygotowanie:

Rozmroź krewetki. Natnij je delikatnie wzdłuż i nabij na patyczki. Białko jaj i wiórki przesyp na talerzyki, następnie zamocz krewetki w białku i obtocz w wiórkach. Rozgrzej olej, następnie wrzuć krewetki i smaż krótko aż panierka nabierze złotego koloru.

SMACZNEGO!!!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0