Kotleciki z kapustą

0
(0)

Kotleciki z kapustą

Miękkie i soczyste kotleciki w chrupiącej skorupce. Podajemy posypane szczypiorkiem lub polane sosem.

Czas przygotowania: około 40 minut

Składniki:

  • 1 średnia główka młodej kapusty
  • 250 g mielonego mięsa
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 jajko surowe
  • 1 cebula
  • 2 średnie ziemniaki (ugotowane i przeciśnięte przez praskę)
  • 1-2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki zmielonych suszonych pomidorów
  • pieprz
  • sól
  • bułka tarta

Przygotowanie:

Posiekać drobno kapustę i gotować w osolonej wodzi 20 minut. W tym czasie pokroić drobno cebulę i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Po odcedzeniu kapusty mieszamy ją z cebulą, startymi, ugotowanymi jajkami, mięsem mielonym, utuczonymi ziemniakami, pomidorami oraz szczypiorkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie uformować kotleciki i obtoczyć najpierw w roztrzepanym jajku, a potem w bułce tartej. Kotleciki wysmażyć na złocisty kolor z obu stron.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0