Kolorowe desery z sera, musu i galaretki

Galaretkę poziomkową rozpuścić w 400 ml wrzącej wody, odłożyć do stężenia. Gdy galaretka stężeje, dodać poziomki i razem zmiksować. Rabarbar obrać, pokroić na kawałki, włożyć do rondla, wsypać cukier i rozgotować. Do gorącego wsypać połowę galaretki agrestowej i dokładnie wymieszać. Następnie zmiksować. Resztę galaretki agrestowej rozpuścić w 1/3 szkl wrzącej wody, przestudzić. Do miski włożyć serek dodać przestudzoną galaretkę agrestową, zmiksować. W razie potrzeby dodać cukier puder, wymieszać. Do foremek włożyć poziomkową galaretkę, przygotowany ser, odłożyć do stężenia. Następnie na ser wyłożyć mus agrestowy i pozostałą galaretkę poziomkową. Odłożyć do lodówki do zupełnego stężenia.