Kluski z kiełbasą

5
(1)

Ziemniaki obrać, opłukać, ugotować w osolonej wodzie.Ugotowane ziemniaki, ostudzić, przepuścić przez praskę.Kiełbasę razem ze skórką, zmielić w maszynce.Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na złoty kolor.Do ziemniaków dodać obie mąki, jajka, szczyptę soli, szybko zagnieść ciasto.Z ciasta formować kulki, lekko spłaszczyć w dłoniach, nałożyć farsz z kiełbasy, uformować owalne kluski.Gotować w osolonej wodzie, zaraz po przygotowaniu klusków.Gotujemy od wypłynięcia na wierzch jeszcze przez 3 minuty na wolnym ogniu.Wybierać łyżką cedzakową na talerze, polać kluski cebulką z tłuszczem-

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 5 / 5. Liczba oddanych ocen: 1