Klasyczne bułki do hamburgerów

0
(0)

metoda ręczna: 1. W garnuszku podgrzać lekko mleko. Dodać do niego rozdrobnione drożdże i cukier. Dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. 2. Do miski przesiać mąkę, dodać sól, jajko, miękkie masło i wyrośnięty zaczyn. 3. Całość dokładnie wyrobić na elastyczne i gładkie ciasto. Odstawić w ciepłym miejscu bez przeciągów na ok. 1 godzinę. 4. Po tym czasie z ciasta uformować 5 dużych, okrągłych bułek. Wierzch posmarować jajkiem roztrzepanym i posypać ewentualnie sezamem. 5. Odstawić do wyrośnięcia na ok 20 minut. 6. Piec przez 15 minut w 200 stopniach opcja pieca góra-dół. Odstawić do ostudzenia. metoda dla maszynistów: Na dno formy wlać mleko, dodać masło i sól. Na to wsypać mąkę, cukier i drożdże. Włączyć opcję ugniatania i wyrastania ciasta. Później postępować od 4 punktu.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0