Kiełbasiane szaszłyki z kolorową papryką i cukinią

Sposób przygotowania
1. Kiełbasę pokroić na 25 grubszych plasterków i oprószyć przyprawą do grilla . Każdą z papryk pokroić na 10 kwadratowych kawałków. Cebulę obrać i pokroić na 10 plastrów. Cukinię również pokroić na 10 grubszych plasterków.
2. Składniki nabijać na patyki do szaszłyków według kolejności: kiełbasa, żółta papryka, cukinia, kiełbasa, zielona papryka, cebula czerwona, kiełbasa, żółta papryka, czerwona papryka, kiełbasa, zielona papryka, cebula czerwona, cukinia, czerwona papryka, kiełbasa.
3. Gotowe szaszłyki posypać przyprawą do grilla i grillować na grillu ze wszystkich stron aż będą upieczone. Szaszłyki również można upiec w piekarniku (około 20-25 minut, temperatura piekarnika 180 stopni C).