Jesienny gulasz z mięsem, dynią i fasolą

0
(0)

Fasolę Jaś namoczyć dzień wcześniej w zimnej wodzie,ugotować prawie do miękkości, odcedzić. Mięso umyć, pokroić w grubszą kostkę, obrane szalotki pokroić na ćwiartki, czosnek przecisnąć przez praskę.W garnku rozgrzać olej, wrzucic mięso, cebulę i czosnek, doprawić przyprawą do mięs, dodać liść laurowy i przesmażyć pod przykryciem 10 minut, następnie dodać resztę przypraw, lekko osolić do smaku, wlać bulion i gotować około 1 godziny.
Do podduszonego mięsa dodać pokrojoną w grubą kostkę dynię bez skóry i pestek, paprykę-bez chili, osączoną ugotowaną fasolę, wlać przecier pomidorowy i gotować około 30 minut.
Doprawić do smaku wg uznania, dodać pokrojoną chili jeśli ktoś lubi ostre! jeśli nie to tylko posypać gulasz natką i podawać. Doskonale smakuje z pieczywem. Smacznego!
Do mojej potrawy niezbędna jest sól himalajska https://galeriaherbat.pl/sol-himalajska-gruba.html
która doskonale podkresla smak mojego dania a przy tym jest zdrowa, wręcz niezbędna!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0