Jajecznica z kurkami

0
(0)

Jajecznica z kurkami

Pomysł na śniadanie z bardzo aromatycznymi grzybami.

Czas wykonania:  35 minut

Składniki:

  • 80 dag świeżych kurek
  • 10 jajek
  • 1 cebula (5 dag)
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Grzyby dokładnie oczyścić, umyć pod bieżącą wodą i osączyć. Duże kurki przekroić na pół. Cebulę obrać opłukać i drobno posiekać . Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim kurki, a gdy woda odparuje, dodać cebulę, posolić i smażyć, aż grzyby się zarumienią. Jajka wbić do miski, posolić, popieprzyć, lekko roztrzepać i wlać na patelnię z grzybami. Smażyć stale mieszając, aż jajka się zetną. Jajecznicę podzielić na porcje, przybrać pokrojonymi pomidorami lub natką pietruszki. Podawać z pieczywem.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0