Gulasz rybny z warzywami

Filety umyć (jeśli korzystamy z mrożonych trzeba je wcześniej rozmrozić), osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić na ok.20 min. W tym czasie umyć warzywa. Cebulę i czosnek posiekać, marchewkę obrać i razem z cukinią zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posmażyć na oliwie, następnie przełożyć do garnka. Podlać niewielka ilością wody i dusić aż warzywa zmiękną. Na patelni ponownie rozgrzać oliwę, kostki ryby wymieszać z mąką jaglaną, obsmażyć na złoto, dodać do garnka. Całość gotować 5 min, dodać mrożony groszek, posiekany koperek i dusić razem ok.10 min. Doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym i ostrygowym. Zestawić z ognia, wymieszać z jogurtem. Podawać z ryżem lub kaszą.
https://www.galeriaherbat.pl/maka-jaglana.html – bezglutenowy zamiennik mąki pszennej, idealny zagęszczacz