Eklerki

0
(0)

Ciasto:Margarynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem i mieszamy. Studzimy. Wbijamy jajka i miksujemy na dużych obrotach. Ciasto nakładamy równymi porcjami na posmarowana margaryną i posypaną mąką blachę. Pieczemy 30 minut w 200 stopniach. W czasie pieczenia nie otwierać piekarnika. Po upieczeniu nakłuć aby uszła z nich para. Wychodzi 25 eklerek.Krem:Żółtka ucieramy z 0,5 szkl cukru dodajemy mąkę, budyń i 0,5 szkl mleka, miksujemy. Resztę mleka gotujemy z pozostałym cukrem wlewamy masę żółtkową mieszając gotujemy aż zgęstnieje. Zdejmujemy i studzimy. Margarynę ucieramy dodajemy stopniowo zimną masę. Wystudzone eklerki przekrawamy na pół, napełniamy kremem i polewamy polewą.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0