Ciasto: do malaksera wrzucamy ciastka i kruszymy na pył. Następnie dodajemy ser, mleko
i pokrojony w plastry banan. Miksujemy aż wszystkie składniki się połączą – na gładką masę.
Krem: śmietanę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy mascarpone
i masę krówkową. Mieszamy wszystko do połączenia.
Na dno naczynia wykładamy 1/3 ciasta. Jest ono kleiste, dlatego wykładałam je rękoma i wyklejałam dno naczynia. Na to ½ masy śmietanowej. Czynność powtarzamy i na sam wierzch wykładamy ostatnią część ciasta.
Z ciastek typu oreo usuwamy nadzienie. Przekładamy je do malaksera
i kruszymy na pył. Posypujemy nim wierzch ciasta. W cieście za pomocą np. rączki łyżeczki robimy dziury i wkładamy dżdżownice, tak żeby wyglądało jakby chciały wyjść z ziemi.
Zostawiamy w lodówce na dwie godziny do schłodzenia.
Podajemy za pomocą łyżki na talerzyki.