Czekoladowo-cynamonowe ciasto ze śliwkami

0
(0)

1. Do miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, kakao i wymieszaj z cukrem.
2. W drugiej misce połącz mleko z jajkami.
3. W garnuszku roztop czekoladę z masłem i zostaw do ostygnięcia.
4. Śliwki umyj, wypestkuj i podziel na pół.
5. Połącz za pomocą łyżki produkty sypkie z roztopioną czekoladą i masą jajeczną.
6. Wszystko wylej na blaszkę o wymiarach 22 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
7. Na wierzch układaj skórką do dołu śliwki i posyp je brązowym cukrem.
8. Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni (opcja pieca góra-dół).
9. Podawaj wystudzone i posypane cukrem pudrem.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0