Ciasto z musem gruszkowym

Ciasto z gruszkami:
Margarynę, cukier i całe jajka miksujemy. Dodajemy proszek do pieczenia,mąkę, kakao i cynamon- miksujemy. Dodajemy pokrojoną w kawałki
czekoladę, mleko- mieszamy. Połowę ciasta wykładamy na formę 25/36.
Na
nie układamy obrane i pokrojone w kostkę gruszki, przykrywamy
resztą
ciasta. Pieczemy do godziny w 200 stopniach.

Ciasto z bezą:

Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami. Dodajemy mąkę z proszkiem. Ciasto wykładamy na blachę. Białka ubijamy z cukrem na
sztywną pianę. Wykładamy na ciasto Pieczemy w 180 stopniach do 40 minut w formie 25/36.

Mus gruszkowy:
Gruszki obieramy kroimy w ćwiartki i gotujemy na pół miękko w słodkiej wodzie. Odcedzamy. Miksujemy. Zagotowujemy gasimy wsypujemy
galaretki i mieszamy do ich rozpuszczenia. Gdy zacznie tężeć przekładamy nim placki.
Przełożenie ciasta:
Ciasto z gruszkami- mus gruszkowy- ciasto z bezą.