Ciasto z masą jabłkowo- wiśniową

Ciasto:Margarynę ucieramy z cukrem, żółtkami, następnie dodajemy mękę z sodą i przyprawę do piernika, oraz miód i zimną herbatę. Z białek ubijamy pianę i na końcu wmieszamy ją do ciasta. Ciasto dzielimy na 2 części i pieczemy 2 placki każdy po 25 minut w 180 stopniach. Foremka 25/36.Masa z jabłek:Jabłka obieramy i ścieramy na dużej tarce, smażymy z cukrem. Dodajemy galaretkę w proszku i nadal smażymy, aby jabłka trochę się rozpadły. Masa wiśniowa:Z mleka, cukru i budyniu ugotować krem. Margarynę ucieramy z zimnym kremem, na końcu dodajemy zmiksowany dżem. Przełożenie ciasta:Ciasto- 1/4 masy wiśniowej- masa z jabłek- biszkopty namoczone w chłodnej galaretce cytrynowej przygotowanej wg. przepisu, ułożone na ukos na jabłkach- w luki pomiędzy biszkoptami dajemy pozostałą galaretkę cytrynową (tężejącą)- masa wiśniowa- ciasto- polewa lub cukier puder do dekoracji.