Ciasto przekładane z wiśniami

0
(0)

Warstwa wiśniowa:
Wiśnie smażymy w garnku. Gdy będą już dość rozpadnięte dajemy cukier do smaku i wsypujemy galaretki. Mieszamy do rozpuszczenia. Studzimy.
Masa budyniowa:
W pół szklanki mleka rozpuszczamy obydwie mąki.Pozostałą ilość mleka zagotowujemy w garnku z cukrem. Na gotujące się mleko wlewamy mąki i gotujemy mieszając ciągle aby zgęstniał krem. Studzimy. Margarynę ucieramy i miksujemy z zimnym budyniem.
Ciasto:
Margarynę utrzeć z cukrem, do utartej dodawać po jednym jajku i ucierać. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Ciasto podzielić na 3 części i upiec 3 placki w foremce 25/36 jeden około 20 minut, w 180 stopniach.
Przełożenie:
Ciasto- wiśnie, gdy będą tężeć- ciasto- krem- ciasto- polewa

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0