-miękką margarynę, jajka, cukier mikserem utrzeć z 3 minuty na dużych obrotach, masa będzie miała konsystencję “zważoną”
-wsypać mąkę z proszkiem odmrożoną na sitku dynię i mikserem wszystko zmiuksować do połączenia składników
-tortownica 24 cm, wyłożona papierem do pieczenia – do formy wlać ciasto
-piec w piekarniku elektrycznym nagrzanym na 200 C, grzanie góra/dół, około 50 minut, do suchego patyczka, wystudzić
-wystudzone ciasto przekroic na połowę
-jeden blat ciasta posmarować grubo dżemem z pigwy, nakryć drugim blatem
-zimną śmietanę 30% ubić ze śmietan fixem, cukrem pudrem na bitą śmietanę i posmarować rant i nałożyć grubo na wierzch ciasta
-dla dekoracji posypać bitą śmietanę kolorowymi posypkami, schowac do ,lodówki – ciasto jest wilgotne, kwaskowate i słodkie…………..SMACZNEGO!!!