ciasto dyniowe z pigwą i bitą śmietaną…

0
(0)

-miękką margarynę, jajka, cukier mikserem utrzeć z 3 minuty na dużych obrotach, masa będzie miała konsystencję “zważoną”

-wsypać mąkę z proszkiem odmrożoną na sitku dynię i mikserem wszystko zmiuksować do połączenia składników

-tortownica 24 cm, wyłożona papierem do pieczenia – do formy wlać ciasto

-piec w piekarniku elektrycznym nagrzanym na 200 C, grzanie góra/dół, około 50 minut, do suchego patyczka, wystudzić

-wystudzone ciasto przekroic na połowę

-jeden blat ciasta posmarować grubo dżemem z pigwy, nakryć drugim blatem

-zimną śmietanę 30% ubić ze śmietan fixem, cukrem pudrem na bitą śmietanę i posmarować rant i nałożyć grubo na wierzch ciasta

-dla dekoracji posypać bitą śmietanę kolorowymi posypkami, schowac do ,lodówki – ciasto jest wilgotne, kwaskowate i słodkie…………..SMACZNEGO!!!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0