Ciasto czekoladowe

Ciasto czekoladowe

W tym przepisie uchylamy rąbka tajemnicy jak upiec pyszne brownie. Nic dodać nic ująć!

Czas przygotowania: ok. 80 minut

Ilość porcji: 20

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki wody
  • Margaryna
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki kakao
  • 2 łyżki rumu lub koniaku
  • Garść ulubionych bakalii

 

Przygotowanie:

Do średniej wielkości garnka wlej wodę, włóż całą kostkę margaryny, dodaj cukier i kakao. Podgrzewaj wolno, mieszając, aż wszystko się rozpuści i połączy w jednolitą masę. Całość zagotuj i odstaw do ostygnięcia. Gdy masa będzie chłodna, dodaj mąkę, proszek do pieczenia, 4 żółtka, alkohol, bakalie i ubitą na sztywno pianę z białek. Wszystko dokładnie wymieszaj. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C i piecz ok 60 minut.

SMACZNEGO!!!