-2 szklanki mleka 1.5% zagotować w 3 szklance wymieszać budynie i wlać do gotującego mleka mieszając zagęścić
-do gorącego budyniu wsypać 2 galaretki wiśniowe i szybko mieszać do rozpuszczenia galaretek i odstawić do wystudzenia
-ja użyłam żaroodporne naczynie 26x18cm – herbatniki petit bery krakuski ułożyć na dnie i bokach formy
-zimny budyń mikserem utrzeć z miękkim masłem na krem
-krem budyniowy rozsmarować na herbatnikach i na kremie ułożyć nowe herbatniki, przykryć folią i do lodówki
-teraz w 1/2 szklanki gorącej wody rozpuścić galaretkę agrestową i zostawić do wystudzenia
-śmietana 30% z biedronki – rózgą blendera ubić śmietanę ze śnieżką na sztywno
-na koniec dodać schłodzoną galaretkę cały czas miksując rózgą
-śmietanowy krem rozsmarować na herbatnikach i wystających po bokach
-posypać mieloną czekoladą i płatkami migdałowymi, przykryć folią i schować do lodówki na kilka godzin
ciasto “cudeńko” jest przepyszne i w trakcie jedzenia chce się dalej je jeść……..SMACZNEGO!!!