Ciasteczka maślane

Ciasteczka maślane

Ciasteczka maślane

Przepyszne ciasteczka, które rozpływają się w ustach. Banalnie proste w wykonaniu, ponieważ wystarczy jedynie mąka, masło i cukier puder.

 

Czas wykonania: ok. 30 minut

Składniki:

  • 100 g miękkiego masła
  • 3 łyżki cukru pudru
  • szklanka mąki pszennej
  • kilka kropli aromatu do ciast

Przygotowanie:

Mieszamy w misce łyżką wszystkie składniki, możemy do smaku użyć ulubionego aromatu do ciast. Zagniatamy ciasto na stolnicy i wkładamy do zamrażalnika na 10 minut. Po wyjęciu rozwałkowujemy je i kroimy  na małe kawałki, mniej więcej 0,5 do 1 cm grubości. Możemy w tym celu użyć foremek do ciastek. Ciasteczka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Pieczemy przez 15 minut.