chrupiące placki ziemniaczane z koperkiem i mozzarellą…

0
(0)

-placki smażone na smalcu są chrupiące, na oleju są miękkie, od teraz tylko na smalcu będę smażyć placki różne = ziemniaki obrać, pokroić na kawałki i w rozdrabniaczu dokładnie zmiksować na papkę, wyłożyć na sitko siateczka z drobnymi oczkami

-jak woda z ziemniakówk zleci do pojemnika to delikatnie ją wylać i zostawić tylko mączkę ziemniaczaną, wsypać z sitka ziemniaki

-dodać posiekany drobno lub rozdrobniony w rozdrabniaczu umyty koperek, jajka, kucharka, pieprz, wsypac mąkę i pokrojoną w kosteczkę cebulę nie dużą, wsypać startą mozzarellę, wszystko dokładnie wymieszać

-porcję smalcu dać na patelnię i mocno rozgrzać, nakładać porcje ziemniaków i formować łyzką nie za grube placki, smażyć na rumiano z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy

-placki są smaczne, syte, chrupiące nawet jak poleżą i zjada się zimne…………SMACZNEGO!!!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0