Chrupiące placki cukiniowo-ziemniaczane z cebulą i czosnkiem…

0
(0)

-obrane ziemniaki zetrzeć w robocie na tarczy do ziemniaków najlepiej wprost na sitko z drobną siateczką, zostawić do odcieknięcia soku z ziemniaków, następnie sok z miski zlać i do osadu z mąki ziemniaczanej wsypać starte ziemniaki i startą w robocie cebulę

-cukinię ze skórką zetrzeć na tarce grubsze oczka, posypac solą i zostawić na 30 minut, odcisnąć cukinie z soku i dodać do ziemniaków, wycisnąć w prasce ząbki czosnku, dodać jajka, mąkę, tartą bułkę, pieprz i wszystko dobrze łyżką wymieszać

-na gorącym bardzo oleju smazyć na rumiano nie za grube placki ziemniaczane

-odkładać na ręcznik papierowy do wchłonięcia zbędnego tłuszczu ze smażenia

-placki są bardzo chrupiące, syte, aromatyczne i smakują na ciepło i na zimno ze śmietaną, jogurtem lub z czym się lubi, podałam ze śmietaną gęstą 18% posypaną ostrą papryką………….SMACZNEGO!!!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0