Buraczany tatar z mięsem i musem z rukoli i chrzanu

1.
Buraki ugotować w osolonej wodzie, ostudzić obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Starte buraczki doprawić solą, pieprzem dodać ocet i cukier, dokładnie wymieszać.
2.
Cebulę obrać i bardzo drobno pokroić podsmażyć na oliwie dodać mięso mielone, smażyć koło 10 minut.
3.
Mus : 80g rukoli zmiksować blenderem dodać śmietanę, chrzan i doprawić do smaku solą i pieprzem.
4.
Do okrągłego pojemnika o średnicy 11cm włożyć podsmażone mięso mielone z cebulą następnie buraczki dobrze wszystko ugnieść łyżką. Pojemnik odwrócić do góry nogami na talerz i zdjąć pojemnik. Na wierzchu ułożyć 2 łyżki musu z rukoli, listki rukoli oraz udekorować talerz musem i rukolą.Smacznego 🙂