Bułeczki z chia i jagodami goji

0
(0)

Drożdże wymieszać z miodem, wlać 2 łyżki ciepłego mleka i 1 łyżkę mąki. Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Owsiankę i pozostałe mleko podgrzać, dodać jagody goji i odstawić do napęcznienia. Nasiona chia zalać wrzącą wodą i wymieszać. Wyrośnięty rozczyn, obie mąki, sól, mleko z owsianką oraz mieszankę chia dokładnie wyrobić. Dodać tłuszcz i ponownie dobrze zagnieść ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na 30 min. Po tym czasie zbić ciasto, podzielić na 12 części, uformować okrągłe bułeczki, ułożyć na blasze, zrobić w każdej podłużne nacięcie, posmarować jajkiem i posypać makiem. Ponownie odstawić do wyrośnięcia na 20 min. Piec 20-25 min w 180 st.
https://www.galeriaherbat.pl/nasiona-chia.html -zdrowe źródło białka i kwasów omega3
https://www.galeriaherbat.pl/jagody-goji.html – doskonały, zdrowy dodatek

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0