-jajka z cukrem mikserem lub w robocie ubijać z 5 minut na dużych obrotach do “gęstej białości”
-przesianą mąkę powoli dosypywać w trakcie mieszania na mniejszych obrotach, miksować do połączenia składników
-tortownica 22 cm, dno wyłożone papierem do pieczenia, boki bez smarowania, ciasto dac do blaszki, wygładzić wierzch i w nagrzanym piekarniku elektrycznym na 180 C, grzanie góra/dół, piec 35 minut, do suchego patyczka, biszkopt wystudzić
-nie wyrósł za wysoko więc użyłam w całości, odwrócić do góry dnem i położyć na talerzu, sokiem z liczi z puszki nasączyć dość mocno biszkopt
-zimną śmietanę ubić c cukrem pudrem, dodać kakao, rozsmarować po biszkopcie całą śmietanę, poukładać odsączone owoce liczi, posypać kolorową posypką, schować do lodówki
-biszkopt jest wilgotny, deliktany i smakuje pysznie……………SMACZNEGO!!!