Bigos z szybkowaru

Bigos z szybkowaru

Przepis dla osób dysponujących małą ilością czasu, za to lubiących dobrze zjeść. Szybki bigos? To możliwe!

Czas przygotowania: 40 minut

Ilość porcji: od 6 do 8

Składniki:

  • 60dag żeberek
  • 30dag wieprzowego mięsa gulaszowego
  • 1kg kapusty kiszonej
  • Przecier pomidorowy
  • Średniej wielkości słodka kapusta
  • Suszone grzyby
  • Ostra papryka
  • Słodka papryka
  • Liść laurowy
  • Kminek
  • Ziele angielskie
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Żeberka i mięso gulaszowe zrumień na patelni. Kiszoną kapustę przepłucz w zimnej wodzie. Słodką kapustę drobno poszatkuj. Wszystkie składniki wrzuć do szybkowaru, zalej 500ml zimnej wody, dodaj przecier pomidorowy i wszystkie przyprawy. Zamknij szybkowar i nastaw go. Od momentu charakterystycznego “syczenia”, poczekaj ok. 20 minut i zestaw szybkowar z ognia.

SMACZNEGO!!!