Barszcz ukraiński

0
(0)

Porcję rosołową myjemy, a następnie zalewamy wodą i gotujemy. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i kiszoną kapustę. Marchewkę i pietruszkę oczyszczamy, myjemy i ścieramy na dużej tarce i dodajemy do gotującej się zupy.Gdy wszystkie składniki będą miękkie dodajemy zasmażkę przygotowaną wcześniej czyli cebulkę oczyszczamy i kroimy drobno i smażymy na smalcu dodajemy mąkę i chwilkę smażymy- dodajemy ją do zupy. Gdy zupa zagotuje się z zasmażką dodajemy buraka ćwikłowego ugotowanego na półmiękko w osobnym naczyniu i startego na dużej tarce. Jak tylko barszcz zacznie się gotować natychmiast należy barszcz zgasić, aby nie stracił ładnego koloru koloru.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0