Babeczki czekoladowe

Babeczki czekoladowe

Niezawodny i szybki sposób na przygotowanie smacznych babeczek. Można dodać kawałki czekolady.

Czas przygotowania: ponad 20min.

Ilość porcji: 12 babeczek

 

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka (może być jogurt)
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1/2 szklanki kakao naturalnego
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 cukier waniliowy

Przygotowanie:

Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą. Dokładnie rozmieszać kakao z wodą aby nie pozostawić grudek. Następnie wymieszać jajka, mleko, olej, cukier i cukier waniliowy. Wszystkie składniki razem wymieszać (można pozostawić grudki). Gotowe ciasto przelać do foremek i piec w 180 stopniach przez 15-20 minut.