Alkoholik

0
(0)

ciasto: Mak sparzyć i zemleć. Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty kogel-mogel, zmiksować z miękką margaryną, dodać mak, bułkę tartą, mąkę i proszek do pieczenia. Na końcu połączyć z pianą z białek. Piec 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni w tortownicy o średnicy 26 cm.
Jajka z cukrem ubić na parze. Kakao sparzyć niewielką ilością wrzątku. Żelatynę zalać 1/2 filiżanki zimnego mleka. Kiedy spęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej. Wszystkie składniki wystudzić. Masło utrzeć na puch, połączyć z jajkami, kakao, spirytusem, wiśniami, na końcu z żelatyną. Masę dostawić na chwilę do lodówki, żeby zaczęła tężeć, a następnie wylać na ciasto i odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0