Zupa chińska z pierożkami

Opublikowano
Katarzyna M.
Składniki: włoszczyzna kawałek kapusty pekińskiej kilka grzybów mun 2-3 łyżki kiełków fasoli mung farsz: 1 nieduży filet drobiowy 2 łyżki kiełków fasoli mung ciasto: 1 szklanka mąki ok 1/2 szklanki gorącej wody 1 łyża oleju arachidowego przyprawy: sos sojowy sos chili-czosnkowy sos teryiaki sól, pieprz cytrynowy

Filet drobiowy ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić, pokroić w kostkę, przyprawić, dodać pokrojone kiełki i całość rozdrobnić blenderem. przygotować ciasto, pociąć na kwadraty i sklejać kwadratowe pierożki. Ugotować w osolonej wodzie.
Marchewkę, pietruszkę i selera pokroić w zapałkę, pora w plasterki, wrzucić na osolony wrzątek razem z grzybami mun. Kiedy grzyby zmiękną pokroić je w paseczki. Kiedy warzywa zmiękną dodać pokrojoną kapustę pekińską i kiełki fasoli. Doprawić do smaku.
Zupę podawać z pierożkami. Smacznego 🙂