Tuńczyk z imbirem
Wspaniałe, aromatyczne danie ze szlachetnego tuńczyka. Bezbłędnie łączy smak ryby i świeżego imbiru.
Czas przygotowania: ok. 15 minut (plus marynowanie 12h)
Ilość porcji: 2
Składniki:
- 400g surowego tuńczyka
- 2 łyżeczki marynowanego imbiru
- Olej arachidowy
- Bulwa kopru włoskiego
- Przyprawa “5 smaków”
- Oliwa z oliwek
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
Obtocz rybę w przyprawie “5 smaków”, zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na całą noc.
Rozgrzej na patelni olej arachidowy i smaż tuńczyka z obu stron przez ok. 2 minuty. Obierz koper z zewnętrznej warstwy i poszatkuj. Wymieszaj z imbirem, dopraw oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
SMACZNEGO!!!