Tuńczyk z imbirem

Opublikowano
Domowe Gotowanie
Tuńczyk z imbirem

Tuńczyk z imbirem

Wspaniałe, aromatyczne danie ze szlachetnego tuńczyka. Bezbłędnie łączy smak ryby i świeżego imbiru.

Czas przygotowania: ok. 15 minut (plus marynowanie 12h)

Ilość porcji: 2

Składniki:

  • 400g surowego tuńczyka
  • 2 łyżeczki marynowanego imbiru
  • Olej arachidowy
  • Bulwa kopru włoskiego
  • Przyprawa „5 smaków”
  • Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Obtocz rybę w przyprawie „5 smaków”, zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na całą noc.

Rozgrzej na patelni olej arachidowy i smaż tuńczyka z obu stron przez ok. 2 minuty. Obierz koper z zewnętrznej warstwy i poszatkuj. Wymieszaj z imbirem, dopraw oliwą z oliwek, solą i pieprzem.

SMACZNEGO!!!