Tarta Toffifee

1.
Przesianą mąkę posiekać z masłem, dodać jajka, śmietanę, cukier, proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto, owinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na pół godziny.
2.
Po tym czasie natłuścić formę do tarty, wyłożyć papierem do pieczenia i wykleić ciastem. ( forma na tartę o średnicy 26 cm) Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni około 25 minut.
3.
Masę kajmakową w puszce przełożyć do garnka napełnionego wodą i gotować około 20 minut tak aby masa była rzadka.
4.
Orzechy laskowe przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i poczekać aż złuszczy się na nich skórka. (dosłownie parę minut) Potem wyspać orzechy do materiałowego worka i rozcierać orzechy wewnątrz tak żeby odeszła skórka. W ten sposób pozbędziemy się skórki.
5.
Orzechy laskowe przekroić na pół i ułożyć na cieście, wylać masę kajmakową, wstawić na 15 minut do lodówki.
6.
Czekoladę połamać na kostki wrzucić do rondelka, dodać masło i śmietanę, podgrzewać na małym ogniu, energicznie mieszając. Gotową czekoladę wylać na ciasto 3 cm od brzegu. Tartę udekorować pralinami Toffifee.
7.
Smacznego:)