Spód: Blaszkę o wymiarach wyłożyć folią spożywczą.
Na dnie poukładać herbatniki.
Śnieżny puch: Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wodzie,
odstawić do wystudzenia.
Śnieżki zalać mlekiem i ubijać kilka minut, do uzyskania gęstej i puszystej
bitej śmietany. Następnie dodać do niej cukier puder oraz zmielony ser,
krótko zmiksować. Wystudzoną galaretkę strumyczkiem wlewać do masy, ciągle miksując,
aż składniki się połączą.
Masę śmietanowo-serową wylać na herbatniki. Schłodzić w lodówce.
W międzyczasie przygotować kokosową posypkę: Masełko stopić w garnuszku,
dodać cukier oraz wiórki kokosowe i smażyć kilka minut, aż kokos się zarumieni.
Ważne, by nieustannie mieszać, by wiórki się nie przypaliły.
Ostudzoną posypką kokosową posypać Śnieżny puch.