Smaczne mielone grillowane…

-mieloną łopatkę dokładnie wyrobić z jajkiem, tartą bułką, olejem, pieprzem, kucharkiem, posiekaną cebulą, pokrojonymi pieczarkami, natką pietruszki i schować do lodówki na 1 godzinę, aby zamarynowały się smaki w mięsie
-mieloną łopatkę dokładnie wyrobić z jajkiem, tartą bułką, olejem, pieprzem, kucharkiem, posiekaną cebulą, pokrojonymi pieczarkami,natką pietruszki i schować do lodówki na 1 godzinę, aby zamarynowały się smaki w mięsie
-suchą patelnię grillową mocno rozgrzać i kłaść porcje kotletów o 1,5 cm grubości
-kotlety z każdej strony grillować po 4 minuty, następnie przykryć pokrywką i grillować z 5 minut na średnim ogniu, gotowe przełożyć na talerz, teraz na ruszt położyć kromki bułki paryskiej na 3 minuty z każdej strony na większym ogniu
-jogurt wymieszać z koperkiem, szczypiorkiem, solą czosnkową do smaku – na kromce bułki położyć kotleta, nałożyć sporą porcję sosu i przykryć drugą kromką
-kotlety są smaczne z sosem i z paryską na kolację……………..SMACZNEGO!!!