Słonecznikowiec

0
(0)

Wykonanie:
Biszkopt orzechowy:
Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec wsypujemy cukier i ubijamy. Na końcu wlewamy żółtka- mieszamy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zmielone orzechy włoskie. Mieszamy wykładamy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut.
Biszkopt ciemny:
Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec wsypujemy cukier i ubijamy. Na końcu wlewamy żółtka- mieszamy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy wykładamy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut.
Masa budyniowa:
Z mleka budyniu i cukru robimy krem. Studzimy i łączymy z utartą margaryną i alkoholem.
Masa słonecznikowa:
Margarynę, cukier, mleko i słonecznik zagotowujemy i wykładamy na formę wyścieloną pergaminem i zapiekamy na złoty kolor. Po wyjęciu kruszymy wałkiem na stolnicy. Całą margarynę ucieramy z masą krówkową i na końcu dodajemy słonecznik.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt ciemny- masa budyniowa- herbatniki skropione alkoholem- masa słonecznikowa- herbatniki- masa budyniowa- biszkopt orzechowy

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0