Sernik z ricotty
Świetny i prosty przepis na sernik z delikatnego serka ricotta. Wypróbuj a sam się przekonasz!
Czas przygotowania: 90 minut
Ilość porcji: 6
Składniki:
- 100g biszkoptów
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka śmietany
Masa serowa:
- 750g ricotty
- 180g cukru
- 4 jajka
- Łyżka cukru waniliowego
- Łyżeczka drożdży instant
Przygotowanie:
Pokrusz drobno biszkopty. Połącz je z masłem i śmietaną, a następnie powstałą masą wykładamy spód tortownicy. Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj drożdże , serek i cukier waniliowy. Ubij białko, następnie połącz z nim wszystkie składniki i wlej do tortownicy. Piecz w temperaturze 170 stopni C ok. godziny.
SMACZNEGO!!!