Sernik z malinami

0
(0)

Przygotowanie :
Ciasto kruche
Na stolnicę wysypać mąkę, dodać pokrojoną margarynę, posiekać.
Zrobić w mące wgłębienie , dodać pozostałe składniki.
Zagnieść ciasto, dobrze wyrobić.
Blaszkę wysmarować tłuszczem, wylepić dno i boki ciastem.
Masa serowa
Ser z wiaderka wyłożyć do miski, dodać pozostałe składniki masy, zmiksować.
Wylać masę na ciasto, garstkę malin wyłożyć na masę, włożyć ciasto do piekarnika,
piec około 50 minut w 180 stop.
Beza:
Ubić białka z cukrem na sztywno, pod koniec pieczenia wyłożyć białka na masę serową.
Włożyć z powrotem do piekarnika i zapiec.
Ciasto ostudzić, udekorować malinami i listkami mięty.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0