sernik na zimno z porzeczkami i biszkoptami z toffi…

0
(0)

-forma silikonowa z kominkiem 22 cm, dno będzie wierzchem = umyte i obrane porzeczki białe rozsypać w formie, galaretkę pomarańczową rozmieszać w 450 ml goracej wody i wlać do porzeczek, schować do lodówki

-gdy galaretka zacznie tężeć to na wierzchu lekko dociskając do galaretki rozłożyć biszkopty posmarowane masą toffi, schować do lodówki

-wg wskazówki na opakowaniu zrobić sernik, ja zamiast mleka użyłam 500 ml zimnego jogurtu pitnego morelowego, połowę sernika rozsmarować na biszkoptach, na wierzchu poukładać biszkopty posmarowane masą toffi

-rozsmarować resztę sernika i również poukładać biszkopty posmarowane masą toffi, schować do lodówki, galaretkę wiśniową rozmieszać w 450 ml goracej wody i prawie tężejącą wlać na biszkopty, schować do lodówki najlepiej na całą noc

-formę nakryć talerzem, odwrócić i delikatnie zdejmować formę z sernika, można ozdobić porzeczkami – ten sernik jest bardzo smacznym deserem nie tylko na upały…………SMACZNEGO!!!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0