Serniczek z brzoskwiniami

0
(0)

1.
Ciasto: Wszystkie składniki zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części, 1 część owinąć folią, włożyć na 2 godziny do zamrażarki (lub na krócej, jeśli ciasto będzie twarde na tyle, by je zetrzeć na tarce).Blachę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem. Natomiast 2 część ciasta wyłożyć na blachę.
2.
Masa serowa: Całe jajka utrzeć z cukrem, dodać masło i budyń śmietankowy. Ser biały dodawać porcjami, cały czas ucierając masę serową.
3.
Brzoskwinie osączyć, połówki pokroić na 4 części.
4.
Na blaszkę wyłożoną ciastem wyłożyć masę serową. Na masie serowej ułożyć brzoskwinie, kawałek przy kawałku. Następnie równo wyłożyć ubitą pianę z 3 białek i 0,5 szklanki cukru pudru. Na wierzch zetrzeć na tarce 3 część, która została zamrożona.
5.
Piec około 1 godziny i 10 minut w temperaturze 180 stopni C.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0