Sałatka komosą ryżową i burakiem

0
(0)

Komosę dokładnie opłukać na sicie, zalać szklanką wrzątku i gotować 15 minut. Następnie odstawić pod przykryciem na 5 minut. Ostudzić. Buraczka obrać i pokroić w kostkę, rzodkiewkę pokroić w półplasterki, a ogórka w ćwierć plasterki, cebulę posiekać. Ser feta pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać z komosą ryżową. Jogurt grecki wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawić solą i pieprzem (uwaga na sól, bo feta jest bardzo słona i łatwo przesadzić :-)). Sos jogurtowy wymieszać z sałatką, schłodzić. Podawać na listkach sałaty i cieszyć się cudownym, lekkim smakiem, pełnią wiosennych kolorów i bogactwem witamin!
Smacznego!
https://www.galeriaherbat.pl/komosa-ryzowa-quinoa.html – idealny dodatek dla podniesienia walorów smakowych i pożywności sałatki!

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0