Roladki z kurczaka z warzywami
Wyśmienite roladki z kurczaka nadziewane papryką, pieczarkami i cebulką.
Czas przygotowania: około 45 minut
Składniki:
- 5 pojedynczych filetów z kurczaka
- 0,5 kg pieczarek
- 3 cebule
- 1 papryka (najlepiej czerwona)
Przygotowanie:
Cienko rozbijamy filety z kurczaka i przyprawiamy z każdej strony pieprzem i solą. Kroimy warzywa: cebulę i pieczarki w talarki, a paprykę w cienkie paseczki. Na rozłożone filety rozkładamy kolejno cebulkę, pieczarki i paprykę, a następnie zawijamy w rulonik. Rozgrzewamy tłucz na patelni i wysmażamy na nim roladki do złocistego koloru. Po wysmażeniu przekładamy roladki do rondla i podlewamy wodą. Możemy wcześniej do rondelka wrzucić pokrojoną w plasterki cebulę. Roladki dusimy do miękkości.