Roladki z kurczaka z warzywami

Roladki z kurczaka z warzywami

Wyśmienite roladki z kurczaka nadziewane papryką, pieczarkami i cebulką.

 

Czas przygotowania: około 45 minut

Składniki:

  • 5 pojedynczych filetów z kurczaka
  • 0,5 kg pieczarek
  • 3 cebule
  • 1 papryka (najlepiej czerwona)

Przygotowanie:

Cienko rozbijamy filety z kurczaka i przyprawiamy z każdej strony pieprzem i solą. Kroimy warzywa: cebulę i pieczarki w talarki, a paprykę w cienkie paseczki. Na rozłożone filety rozkładamy kolejno cebulkę, pieczarki i paprykę, a następnie zawijamy w rulonik. Rozgrzewamy tłucz na patelni i wysmażamy na nim roladki do złocistego koloru. Po wysmażeniu przekładamy roladki do rondla i podlewamy wodą. Możemy wcześniej do rondelka wrzucić pokrojoną w plasterki cebulę. Roladki dusimy do miękkości.