Roladki Triumf Trzech Smaków
Składniki:
boczek w plasterkach delikatnie wędzony 10 szt
pierś kurczaka
olej do smażenia
2 cukinie
mięso mielone 100 gr
białe wino 150 ml
4 listki szałwi
2 ząbki czosnku
Mięso mielone doprawić solą,pieprzem,dodać 50 ml białego wina, wyrobić i odstawić na godzinę do lodówki.
W miedzyczasie pokroić cukinie w cieniutkie plastry. Opłukać mięso,pokroić na plastry,rozbić delikatnie, doprawić solą i pieprzem.
Na każdy plaster boczku kłaść plasterek cukinii,plaster piersi z kurczaka i trochę mięsa mielonego uformowanego w rulonik. Zawijać wszystko razem i połączyć wykałaczkami.
Obsmażyć na oleju około 5 minut, następnie dodać czosnek, szałwię i zalać białym winem. Dusić pod przykryciem 10-15 minut.
Smacznego !
Autor przepisu: Iwona Drwal