Rolada z mięsa wieprzowego z jajkami

0
(0)

Mięso umyć, osuszyć, przeciąć wzdłuż włókien tak aby powstał duży płat. Rozbić tłuczkiem przez folię, oprószyć solą, pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, posmarować ostrą musztardą. Włożyć do miski, zawinąć folią spożywczą i odłożyć na 1 godz do lodówki. Do mielonego mięsa dodać posiekaną cebulę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wyrobić masę. Płat mięsa wyjąć z lodówki, rozłożyć na desce, wyłożyć mielone mięso, wyrównać. Ułożyć jajka ugotowane na twardo i ciasno zwinąć w rulon. Zawinąć nitką kuchenną, posypać kminkiem, skropić olejem, przykryć folią aluminiową, włożyć do piekarnika. Piec w temp 190-200 stopni około 1,5 godziny. Po upływie 1 godz, usunąć folię, polać powstałym sosem mięso, dopiec.

Dodaj swoją ocenę:

Ocena: 0 / 5. Liczba oddanych ocen: 0