Z podanych składników przygotowujemy biszkopt i pieczemy na barszcze 45×30 w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy cukrem pudrem, przykrywamy ściereczką i zwijamy.
Truskawki gotujemy z 1/2 szklanki wody, blendujemy, mieszamy z galaretką i studzimy. Przelewamy do wyłożonego folia spożywczą płaskie pojemnika i odstawimy do lodówki do stężenia.
Kakao sparzamy niewielką ilością wrzątku i studzimy. Żelatynę zalewamy 1/2 filiżanki mleka, a kiedy spęcznieje rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy.
Śmietankę ubijamy z cukrem waniliowym, miksujemy z kakao, żelatyną i na końcu z jogurtem. Odstawiamy na chwilę do lodówki.
Mus truskawkowy kroimy w paski.
Biszkopta rozwijamy, nasączamy, smarujemy masą. Na kremie układamy mus truskawkowy. Roladę zwijamy i odstawiamy do lodówki do stężenia. Smacznego 🙂