Pstrągi z rusztu
Symbol śródziemnomorskiej kuchni, w naszym kraju zyskują na popularności. Świeżego pstrąga wystarczy odrobinę uszlachetnić aby wydobyć z niego niepowtarzalny smak i aromat. Przekonaj się!
Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
- 2 świeże, wypatroszone pstrągi
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
- 4 plastry dojrzewającej szynki
- Sól
Przygotowanie:
Ryby dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym.
Natrzyj je mieszanką oleju i soli.
Szynkę delikatnie zrumień na rozgrzanym ruszcie, po czym tak przygotowane plastry włóż po dwa do wypatroszonej ryby.
Tak przygotowane pstrągi ułóż na rozgrzanym ruszcie i piecz przez ok. 15-20 minut do zrumienienia.
SMACZNEGO!!!